Alla inlägg under oktober 2010

Av frokentyra - 15 oktober 2010 20:42

Började denna fina höstdag med en frukost i Haga med Pernilla. Mysigt och gott! Hon var barnfri och det kände så skumt när vi konstaterade att detta kanske var sista gången vi sågs innan JAG blir mamma.


      




När jag går på stan med magen i vädret märker jag att gravida och mammor med barnvagn tittar speciellt på mig. Ungefär som lastbilschaffissar som hejar på varandra på vägarna, haha!


Idag har jag varit hos min barnmorska. Inget nytt alls egentligen. För första gången hade inte magmåttet blivit större. Det borde ju betyda att hon sjukit ner lite och börjar göra sig klar för start, eller?!


Nu är det dags för fredagsmys!


  

Av frokentyra - 14 oktober 2010 22:10

Idag firar Dennis och jag två år tillsammans. En mycket lyckad dag! Blev överraskad med frukost på sängen! Passade sedan på att sticka lite och tog en promenad ner till Vasa o fikade med mina nya preggo-polare. Mycket trevligt! Skönt att få känna sig som en vanlig gravid och diskutera viktiga saker som tex vad för kläder som erbjuds på BB och gnälla lite över hur jobbigt det är att raka benen, haha! Tro det eller ej men det betyder jättemycket att få känna sig lite vanlig.


  


Efter denna hektiska dag fick jag lägga mig o vila en stund. Nu har jag o Dennis just kommit hem från en god middag på Texas Longhorn. Så sjukt gott!! Baconinlindad oxfilé... (Är proppmätt men det vattnas faktiskt lite i munnen när jag skriver detta ändå)


Ja, som ni ser har det varit en hektisk dag och jag är helt slut. Gonatt!!

Av frokentyra - 13 oktober 2010 19:21

Nu funkar min telefon och Dennis e hemma. Skönt!! Tyra har lyssnat på mig och hållt sig lugn. Imorgon väntar fika med HPL, "Hot Pregnant Ladies", haha! Längtar...

Av frokentyra - 13 oktober 2010 12:59

Jag har fått en iPhone!! Min man är fantastisk! Just nu sitter jag dock hemma med lite ångest. Min gamla telefon funkar inte längre och min nya ligger på laddning och väntar på att bli installerad. Dennis är borta hela dagen. Tänk om jag får värkar eller om vattnet går!! Egentligen är det inte hela världen, bara att knacka på hos någon granne o låna telefonen, men just nu är det svårt att tänka på nåt annat. Jag har tagit mig ett snack med Tyra och förklarat att hon är hemskt välkommen när hon kommer men kanske inte just idag.


Jag är så glad för min nya telefon och hoppas att den inte är för krånglig för mig. Ska skaffa Spotify så jag kan lyssna på "Just idag är jag stark" med Kenta Gustavsson under förlossningen, haha! Bra oxå att kunna blogga o ta kort såklart.


Idag kommer jag bara att gå hemma o undvika att föda barn. Sticka lite, äta lunch, sova middag, köra en sväng med vagnen i lägenheten... Kanske tar en kort promenad lite senare om jag känner mig modig, haha!

Av frokentyra - 11 oktober 2010 11:15

I lördags hämtade vi vagnen. Så länge kunde vi hålla oss, haha! En Bugaboo Cameleon All Black, den är såå fin. Passar perfekt i bilen och fick gott o väl plats i vår minihiss. Vem kan påstå att Citroen C1 inte är någon familjebil? Nää... vi har väl tänkt köpa en lite större så småningom men just nu funkar den finfint.



   


Nu står den inne i Tyras rum. Jag går in emellanåt o klappar lite på den o tar en tur i lägenheten.


     


Av frokentyra - 8 oktober 2010 18:54

Jag har märkt att jag har en kreativ sida som kommer fram när jag har lite tid över. I somras blev det några loppisar och auktioner. Mycket trevlig sommarsysselsättning! Det är så himla roligt att fynda något o sedan piffa till det lite. En del blir klart, annat inte...


Här är en pall som jag köpte för 30:-. Målade om den och klädde sitsen med skumplast och grått lurvtyg. Klar! Den är tänkt till Tyras rum men fungerar nu alldeles utmärkt som hjälp åt mindre smidiga i hallen.


    


Andra loppisfynd från i somras är dessa tavlorna. Bilderna kommer från en barnbok som jag köpte för 10:-. Fulsöta och mycket charmiga enligt mig.


    


Mitt pågående projekt är denna bokhylla som jag köpte för 80:- för ett par veckor sen. Håller på att måla om den... Blir nog bra att förvara böcker, mjukisdjur och nån fin leksak i.


  


Jag har även börjat sticka! En sysselsättning som passar perfekt när man har blivit ordinerad vila. Det är faktiskt inte alls så svårt och det finns massa bra hjälp och tips på nätet.


Detta var mitt första stickprojekt. En filt som inte alls var tänkt att bli så stor, men men... Jag stickade tre randiga längder som jag sydde ihop. Virkade en kant och några blommor. Jag tycker om den och hoppas att den kan värma lilla Tyra till vintern.


          


Efter filten ville jag göra något mindre tidskrävande så det fick bli en hjälmmösssa, strumpor och vantar. Så himla svårt att veta hur stor, eller snarare liten, hon kommer vara. En nalle har fått agera provdocka, haha!


      


Mitt nuvarande stickprojekt är en klänning. Har fått för mig att jag ska vara extra härlig och kreativ o köra utan någon beskrivning men det går sådär. Har redan fått ta upp och börja om från början två gånger... Så! Nu har jag lite press på mig att göra den färdig och lägga ut en bild, haha!

Av frokentyra - 8 oktober 2010 16:09

Infoträffen igår på Östra va helt okej. Inte jättemycket ny information men det var barnmorskor från specialförlossningen som höll i det så jag passade på att fråga lite extra. Det är ju där jag kommer föda. Dessutom var flera par från föräldragruppen där så det var roligt. Barnmorskorna trodde först att vi var ett kompisgäng som snackat ihop oss om graviditeterna. Det hade varit bra jobbat, sex par som ska ha barn inom en treveckorsperiod, haha!


Har nyss kommit hem efter en lunch med tre av de runda fina tjejerna. Mycket trevligt! Nästa vecka blir det fika... Kommer på massa saker jag "måste" ha när jag pratar med andra gravida. Detta kommer bli dyrt...


Var förbi barnvagnsbutiken Storken idag och vår vagn har kommit. Lycka!! Vill hämta den nu, nu, nu!!!



Av frokentyra - 7 oktober 2010 08:38

Ja, idag är det exakt en månad kvar till beräknat förlossningsdatum. Enligt barnkirurgen så ska jag räkna med att det startar 1-2 veckor tidigare. Det brukar det tydligen göra när det är lite problem. Frågade min ansvariga läkare och hon trodde oxå att det skulle starta tidigare, " ... i enstaka fall kan man gå ända till v 40..." sa hon sist. I ENSTAKA fall!!? Jag som hela tiden iskallt räknat med att gå 2 veckor över tiden som min kära syster gjort med sina två barn. Dags att tänka om då...


Hur förbereder man sig då? Praktiskt är ju inga problem. Bara att handla, haha! Det har jag aldrig haft svårt för. Men mentalt, där är de svårare. Vill känna mig förberedd på alla möjliga scenarion. Går det ens? Jag försöker att prata både med Dennis, min familj och vänner om mina tankar och det tror jag hjälper. För mig känns det viktigt att vara realistisk och inte slå bort eller förbjuda några tankar men att ha en positiv grundinställning.


Idag är det visning eller snarare informationsträff inför förlossningen på Östra. Det ska bli spännande! Det blir ingen rundvandring utan bara information i aulan. Ska träffa några från föräldragruppen där så det blir nog kul! Återkommer med hur jag tyckte de va.



Presentation


Den här bloggen handlar om min dotter Tyra. Jag som skriver heter Lisa och är 28 år. Fröken Tyra föddes den 16 november 2010 med ett diafragmabråck och har haft en tuff start. Här kan du följa vår resa!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16 17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards