Alla inlägg den 28 april 2011

Av frokentyra - 28 april 2011 09:04

Nu har vi haft två undersökningsdagar på sjukhuset. I tisdags var det dags för lungfunktionsundersökningar på barnfysiologen. Tyra fick en sederande medicin som skulle göra att hon skulle sova lite djupare än vanligt. Först kontrollerandes hennes förmåga att ventilera sig och den visade sig vara sämre än normalt. Dvs det tog lite längre tid för henne att byta ut luften i lungorna än vad det normalt gör. Troligtvis beror det på fickor i den vänstra lungan. Efter detta flyttades hon till en annan maskin och mask och flödet i utandningen mättes. Det visade att hennes luftrör är "astmatiska". Antingen beror det på att luftrören är trånga pga missbildningen eller så kommer hon få problem med astma. Det vet man inte och det var lite luddigt. Hur som helst så är hon ju inte sjukare nu än innan undersökningen. Vi får se vad som händer när hon blir förkyld för första gången. Egentligen skulle fler tester göras men hon vaknade. Det var inte mycket mer att göra än att avbryta undersökningen för det är alldeles för obehagligt och påfrestande att vara vaken.Vi ska göra ett nytt försök till hösten på 1-årskontrollen. Jag blev så besviken att jag inte ens ville ha en munk. På väg hem fick vi dessutom en stor fågelskit på oss mitt på avenyn. Vidrigt!


                         


Igår var det lungröntgen och genomlysning och Dennis var med på sjukhuset. Det visade ingenting nytt utan såg ok ut. Sköterska på röntgen sa efteråt: "Lugna föräldrar, lugnt barn." Det tar jag som en jättekomplimang. Efteråt hade vi ett samtal med Linus, Tyras ansvariga läkare. Han pratade om provresultaten och tyckte hon såg pigg och välmående ut. Han kollade operationsärret och kände på ryggen. Det finns en risk att ryggen blir sned för att lungorna och bröstkorgen växer ojämnt. Det kommer följas framöver och justeras med en väst i så fall.


Vi passade på att väga henne på sjukhuset och den ökade matdosen har redan gett resultat. Nu väger hon 6420 g vilket vi är jättenöjda med. Man kan rabbla många "fel" på Tyra t.ex. luftrören, magmunnen, lungorna, ryggen, höfterna och hjärtat men egentligen är hon som vilket barn som helst. Kanske lite goare bara, men jag är ju partisk.

Presentation


Den här bloggen handlar om min dotter Tyra. Jag som skriver heter Lisa och är 28 år. Fröken Tyra föddes den 16 november 2010 med ett diafragmabråck och har haft en tuff start. Här kan du följa vår resa!

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2011 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards